WordPress-Photos
|

WordPress.org gratis afbeeldingen

Het is tegenwoordig een hele opgave om na te gaan of je een foto of afbeelding wel of niet mag gebruiken op jouw website. Dit geldt natuurlijk voor de afbeeldingen die je op het WWW (World Wide Web), oftewel het Internet vind. Niet elke foto of afbeelding mag je zomaar gebruiken, omdat er een copyright of licentie op kan staan. Deze licenties hebben organisaties en overheden in het leven geroepen om iemands werk te beschermen.

De tijd en energie

Het is natuurlijk goed het werk van iemand te beschermen, omdat er niet alleen met films produceren veel tijd, geld en energie in iemands werk kan gaan zitten, maar zo ook met foto’s. Sommige foto’s zijn alleen maar gefotografeerd en verder bijvoorbeeld niet na-bewerkt, maar zo zijn er ook foto’s of afbeeldingen die niet gefotografeerd zijn of juist na-bewerkt zijn. Met name bij nabewerking gaat bijvoorbeeld veel tijd zitten in het werk dat je hierin besteed of de middelen die je hiervoor moet aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop. Je moet voor dit programma bijvoorbeeld betalen om dit te kunnen gebruiken. Wanneer je hiermee dan ook nog eens een afbeelding opmaakt dat juist niet gefotografeerd is gaat er veel tijd, geld en energie in zitten en deze wilt men beschermen en gecompenseerd hebben.

Het gratis alternatief

WordPress.org speelt niet alleen in op de behoefte van een goed en populair CMS systeem, maar bied ook nog eens meer dan 4000 afbeeldingen waar geen licentie op rust. Deze afbeeldingen zijn door mensen gedeeld die vinden dat niet op elke afbeelding een licentie of copyright geplaatst moet worden, maar het juist belangrijk vinden dat creatieve afbeeldingen en foto’s gratis gedeeld en gebruikt mogen worden.

4-WordPress-Photos
Een greep uit de meer dan 4000 foto’s op wordpress.org

Het CC0 license

De afbeeldingen op WordPress.org worden gepubliceerd onder het CC0 license. Dit betekent dat deze afbeeldingen gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik beschikbaar zijn en je bijvoorbeeld niet een organisatie of de eigenaar van een afbeelding hoeft te benoemen. Je bent dus niet verplicht om reclame te maken voor de eigenaar.

Vergelijkbare berichten