webdrops
|

Een pakkende website naam?

Gemak dient de mens

Erwin piels

Je kent vast wel de reclames waarin websites benoemd worden die nog eens gespeld worden.
Ik hoorde laatst nog een reclame op de radio voor een website waarbij nog eens aangegeven werd dat dit met een s geschreven moest worden.
Dat moet je dus voorkomen. Maar wat dan wel?

Wat is een goede website naam?


Er worden wel eens zinnen gebruikt of gewoon de voornaam of achternaam van iemand, maar wat is nu een goede naam voor een website?
Het maakt eigenlijk niet veel uit wat de naam is, zolang deze naam of zin maar blijft hangen en niet gespeld hoeft te worden. Er is niet vervelender dan dat jouw bezoeker moet zoeken naar een website of niet uitkomt bij de website die hij/zij wenst.

Jansen of Janssen

Denk aan de bekende achternaam jansen en janssen met één extra s.
Afhankelijk van je product, dienst of website kies je voor een naam. Sommige mensen kiezen om zijn of haar achternaam te gebruiken. Wanneer je in een klein dorp woont en er maar 1 of twee families Jansen wonen is de link natuurlijk snel gelegd.
Er is geen goed of fout in de keuze van een naam voor jouw website, maar je kunt hier van tevoren wel over nadenken dan achteraf moeten uitleggen op een radio reclame ‘Janssen met twee keer de letter S’.

Een zin als websiteEr zijn ook websites die een zin gebruiken als naam voor een website. Ook hier is niets mis mee, maar onthoud dat de zin gemakkelijk te onthouden moet zijn.
Maak de zin niet te lang. Stel je voor dat je bedden verkoopt. We kennen allemaal de bekende bedden winkels in Nederland. Maar wat als jij die beddenwinkel jansen bent in Purmerend. Wat kies je dan? beddenwinkeljansen als naam? Of met één extra s? In de zin zitten ook nog eens drie woorden; bedden, winkel en jansen.

Mijn website heet bedden-winkeljansen met een streepje tussen bedden en jansen met 1 s

Erwin Piels

Gaan mensen onthouden dat jansen als laatste kwam. Of kwam de naam jansen toch als eerste?
Stond er toch een streepje tussen bedden en winkel?
Is een naam nu toevallig al bezet en je wilt deze toch zo graag hebben? Ga dan niet met koppelstreepjes werken, want er is niets vervelender dan te moeten uitleggen dat er tussen bedden en winkel een streepje moet komen en vervolgens moet je ook nog uitleggen dat jansen met 1 letter s is.
Stel je voor dat je iemand moet uitleggen dat jouw website bedden-winkeljansen heet met een streepje tussen bedden en jansen met 1 s.
Stel je voor dat je deze website over een radio reclame moet uitleggen.

Mensen willen gemak, mensen houden van gemak en jij wilt jouw klanten dit gemak kunnen bieden. Dit begint bij de naam van je website, dus maak de naam van je website ook gemakkelijk. Zorg ervoor dat je een gemakkelijk te onthouden woord of zin hebt gekozen dat blijft hangen en mensen kunnen blijven onthouden. Het blijft namelijk niet alleen maar bij de naam van jouw website.

Vergelijkbare berichten