Veilig je site bewerken

Wanneer je vandaag de dag je site wilt bewerken kan dit op twee manier. Offline en Online. Het is niet onoverkomelijk dat de meeste mensen dan ook zullen kiezen voor online. We zijn tenslotte allemaal elke dag online op Facebook, Twitter, Instagram, etc. Dus online is toch simpelweg ook makkelijker dan offline?

Maar is dat ook veilig?

In een rapporttage van Securi.net (één van de organisaties die zich inzet voor beveiliging) uit 2019 blijkt dat bijvoorbeeld 60% van de CMS applicaties niet up-to-date zijn waarmee jouw website onveilig kan zijn.
 • Wix
 • Scuarespace
 • WordPress
 • SITE123
 • Webflow
 • Elementor
 • Jimdo
 • Simvoly
 • Weebly
 • Web.com
 • etc.

Er zijn talloze online tools te vinden die je kunnen voorzien van een website. Dit noemen we Content Management Systemen (CMS).

Zomaar wat online CMS tools die er in de wereld bestaan. Zo bestaan er nog veel meer. En al deze tools maken het jouw als klant erg gemakkelijk. En natuurlijk wil je als persoon, bedrijf of gewoon als mens maar 1 ding. Je wilt een website, snel en gebruiksvriendelijk.

De mens denkt niet aan veiligheid….

HET AUTOMERK “TESLA” IS SIMPELWEG 1 VAN DE MEEST BETROUWBARE EN VEILIGSTE AUTO, MAAR VIND JE DIT OOK DE MOOISTE AUTO?

We gaan er bij een auto vanuit dat deze veilig is. Natuurlijk is dit ook zo, want je wilt tenslotte geen ongelukken meemaken en je wilt veilig van a naar b komen. Elke auto wordt tenslotte op veiligheid getest voordat het de openbare weg op mag. Dit doet onder andere EUROONCAP. Gelukkig hebben we dit soort organisaties.

Door al het gemak dat deze online CMS systemen bieden denk je als mens eigenlijk maar aan 1 ding. Je wilt een gebruiksvriendelijke mooie website die voldoet aan jouw verwachtingen. Dit is dezelfde situatie waarin mensen zich vaak bevinden bij als het kopen van een auto. Er bestaan niet voor niets zoveel automerken. Elke automerk denkt de beste te zijn in model, uitstraling, luxe, functionaliteit …. en oja ook nog in veiligheid.

Wat vind jij de mooiste auto?

De meeste mensen denken simpelweg in eerste instantie niet aan veiligheid.
De meeste mensen zoeken hun auto uit die ze mooi vinden, dus waarom moet je je website uitzoeken op veiligheid?

Slimdesk is van mening dat veiligheid bij een website ook gegarandeerd moet worden. Je website moet niet alleen betrouwbaar en mooi zijn, maar moet vooral ook veilig zijn. Echter willen we daar in eerste instantie niet aan denken.

Slimdesk denkt wel aan veiligheid en belast u als klant / partner niet met de technische termen als MultiFactor Authentication, SSL, Certificaat, PHP, CSS, WP-Config, etc. U zult ze misschien wel voorbij horen komen, maar hoeft zich er geen zorgen om te maken.

U de lusten, Slimdesk de lasten.

Erwin Piels.