Posts

Online advertenties

We zijn tegenwoordig bijna elke minuut van de dag wel online. Op je werk, op je mobiel, op je smartwatch en vervolgens ben je thuis ook weer online. Is het niet voor die ene reservering die je (zeker in de Covid tijd) moet maken, die ene bestelling die je nog even online moet doen, dan is het wel om je mail te controleren of nieuwsgierig rond te neuzen op internet om bijvoorbeeld nieuws tot je te nemen.

Het Internet bestaat vandaag de dag allang niet meer uit alleen maar datgene dat jij wilt zien, want op elke website is bijna wel een advertentie te zien. De meeste mensen denken dat die advertenties zomaar getoond worden. Echter kun je daar heel toevallig gisteren een vergelijking voor hebben gemaakt op een webwinkel.

Slimdesk en advertenties

Met Slimdesk wil ik een duidelijk doel vast houden. Dit ook met advertenties. Ik ben niet zo zeer tegen het gebruik van advertenties, maar je moet er op je website over nadenken of je advertenties zou willen plaatsen en wat dit jou als individu, beoordeling en winst oplevert. Uiteraard kun je advertenties gebruiken om bij elke klik 0,05 cent of 0,5 cent te verdienen, maar denk er ook over na of jouw bezoekers zitten te wachten op advertenties op jouw website.

  • Wat levert het jou op?
  • Wat doet dit met het beeld van jouw website?
  • Ziet de bezoeker jouw website nog steeds als die vertrouwde website?

Of ziet de bezoeker een steeds meer irriterende pagina met een advertentie?

Het is de vraag of je jouw bezoeker die je juist op jouw site wilt laten houden niet weglokt met advertenties en vervolgens niet meer op jouw site aan het zoeken is naar informatie.

Denk er dus over na of je advertenties op je website wilt hebben en wat jouw doel van jouw website is. Het is tenslotte jouw website en niet die van de adverteerder.

Vergelijkbare berichten